2024. augusztus 19., hétfő

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS 2024/2025. ŐSZI-TÉLI KURZUSNAPTÁR



Kedves Alkotótársam! 

Kinn még tombol a kánikula, de ígéretemhez híven mutatom az új kurzusnaptárat: fél évre előre láthatod a Felszabadító Kreatív írás online kurzusok tervezett menetrendjét!

Ebben a hat hónapban (is) egyszer tartok minden tanfolyamot, lesz egy újjászületett és lesz egy vadonatúj lehetőség is! 

Én már egészen őszi hangulatba kerültem. Ez egy izgalmas, derűsen munkás időszak lesz, ami már mélyebb árnyalatokkal teli, mások a kreatív erőink is, mint a kirobbanó tavaszban vagy a fénylő nyáron, hisz' már az év nagy részének beérett tapasztalatait is szüreteljük ilyenkor. 

Szeretettel látlak együtt alkotni, tanulni, fejlődni - elfogadni és élvezni az élet minden ajándékát! :)

[UPDATE! A lejárt lehetőségeket leveszem, mindig csak a még aktuálisakat láthatod!]



10 Október



(A) A NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE - 3 hét elbeszélői fejlődésedért a novella műfajával – 2024. 10.15.– 11.04.

Októberben a legnépszerűbb - egyben legizgalmasabb és legsokszínűbb - rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. 

Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A kurzus nem előfeltételes, de elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban! A Regényírás kivételével bármelyik másik írói kalandunk alkalmas rá, ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt! Különösen a Felszabadítót és / vagy a Történeteket ajánlom!

Ha azonban csak most találtál rá, hív a lehetőség, de bizonytalan vagy, elég-e a felkészültséged hozzá, bátorítalak, hogy vágj bele. Ugyanis olyan "lépésről lépésre" sorvezetővel és önellenőrző listával láttam el az anyagot, melyek segítségével akár kezdő szinten is el tudod végezni - plusz erőfeszítés azért kell hozzá, de ha szándékodban áll fejlődni, meg tudod csinálni! ;)

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 09.30. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 10.14. (hétfő, 18 óra).
A kurzusra elindult a jelentkezés! >> Tovább a részletekhez! 


(B) ÖNBECSÜLÉS & JÓ(L)LÉT – 2 hét a tudatban-testben megélt életörömért - 2024. 10.15-27. - MEGÚJULT KURZUS!

A korábbi Bőségtudat kurzus újratöltve - frissített és bővített változat! 
 
Ráéreztél már arra, hogy a kreativitás és a bőség / jólét szinonim fogalmak, s hogy elsősorban egy attitűdöt fejeznek ki? Ezzel a különleges két héttel újraindíthatod a teremtőerőd, mégpedig úgy, hogy visszatérsz minden megélésed eredendő forrásához: ahhoz, aki valójában vagy!
Valódi önbecsülés nélkül nincs méltóságteljes létezés, önmagunk szeretete nélkül pedig lehetetlen becsülnünk magunk.
Ha megengeded, hogy örülj magadnak és élvezd azt, ami már most itt van (Benned és körülötted), megnyílhatsz egy még tágasabb perspektívára: az új, Belőled születő, jövőbeli anyagi megvalósításaidra!
Az írás ezen a kurzuson nem cél, hanem csak az egyik eszközünk az önfelfedezéshez és az örömteli változásokhoz.
A lehetőséget mindenkinek ajánlom, aki ráérzett már arra, hogy a hozzáállásán mennyi minden múlik, és szeretné tovább mélyíteni, erősíteni a Lélekből fakadó, tudatos teremtés tapasztalatát!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 09.30. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 10.14. (hétfő, 18 óra).
A kurzusra elindult a jelentkezés! >> Tovább a részletekhez! 


11 November



(A) VÁLTOZÁS-TÖRTÉNETEK A régiből az újba lépés misztériuma – 2024. 11.15. – 12.12. - ÚJ, 4 HETES KURZUS!  

A Skorpió hava elmélyülésre, elengedésre és átalakulásra hív, én pedig egy fantasztikusan izgalmas lehetőségre, melyben minden a változásról szól. Hogyan lehet az írás eszközével megragadni a transzformáló tapasztalatokat, az átalakulás és a fejlődés mozzanatait? Mit tudhatunk meg eközben magunkról és hogyan hat vissza mindez arra, ahogyan az életünket éljük? Gyere, és tapasztald meg! ;)

A természetes, életkorral járó, mégis teljesen egyedi színezetű változási folyamatoktól (mint amilyen a gyermekkorból a kamaszkorba lépés vagy a felnőtté válás) indulunk, a coming of age és a young adult (poszt)modern műfajait és az archaikus beavatástörténeteket egyaránt felfedezve - ahogy mindig: a gyakorlat terepén! Aztán belépünk az ismeretlenbe, a rejtélyek, titkok és árnyékok birodalmába, majd megtudhatjuk, emberlétünk szempontjából és alkotóként is mekkora a lehetőséget jelent a krízis. 

A fejlődés sokrétűségét odabenn és odakinn is új szemmel tudod majd látni, érezni és ábrázolni, s ez - akár írásművészetben utazol, akár az életed szeretnéd művészi minőségben élni -, rengeteg ad majd. 

A tanfolyam építő írásvéleményezési lehetőséget is tartalmaz. Tapasztalt és kezdő íróknak épp úgy ajánlom, mint a tudatos önismeret útján járóknak.
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 10.31. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 11.14. (csütörtök, 18 óra).

 

(B) LOVE STORY - 3 hét a felejthetetlen szerelmi történetekért – 2024. 11.15-28.

Hogyan teremthetsz erős kémiát a szereplőid között? Mi kell egy igazán jó love story-hoz? Hogyan ábrázolhatsz érzelmeket giccsmentesen, hitelesen és eredeti módon?
Többek között ezekre a kérdésekre is válaszokat kaphatsz a Felszabadító Kreatív írás egyik legújabb online kurzusán!

Izgalmas gyakorlatokon keresztül mélyedünk el a szerelem, párkapcsolat, kapcsolatok ábrázolásának témájában. Számos mesterségbeli trükköt is tanulhatsz, izgalmas nézőpontokat próbálhatsz ki és feltöltődhetsz új ötletekkel. No, és nem utolsó sorban jó néhány kerek szöveget is létrehozhatsz!

Bármilyen szinten érzed magad az írásban, bármilyen műnemben és műfajban alkotsz vagy szeretnél megnyilvánulni, sőt tisztán önismereti szándékkal is remekül kamatoztathatod a kurzuson tapasztaltakat! 

Ugorj fejest a Szerelembe - az írásban és az életben ! ;)

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 10.31. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 11.14. (csütörtök, 18 óra).

 

12 December


(A) GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS - 3 hét, hogy megírd a saját meséid és verseid  – 2024. 12.14. – 01.03. 

Nagyobbrészt meseíró, kisebb mértékben lírai utazás, amit nemcsak író-alkatúaknak ajánlok, hanem azoknak is, akik kifejezetten az önismeret szándékával szeretnének belevágni!

Gyermeki éned - a belső gyermek vagy a Benned élő örök gyermek :) - nagyon fogja élvezni ezt a három hetet, és talán magad is megleped, mi mindent vagy képes létrehozni!

Hogy mit csinálunk majd? Előbb biztonságos talajt teremtünk a múltunkból, majd szárnyalunk a legörömtelibb jövőnk felé, záróakkordként pedig a haiku „kapuja nincs átjáróján” a jelen pillanatba érkezünk. :)

A kurzushoz e-mailes konzultáció és építő írásvéleményezési lehetőség is tartozik, hogy valóban a legjobbat hozhasd ki magadból és minőségi szövegekkel ajándékozhasd meg magad és a világot! 

Tapasztald meg Te is, milyen játszi könnyedséggel – ugyanakkor megalapozott tudással és tudatos figyelemmel – alkotni! 
S hogy milyen szinte észrevétlenül levetni a terheket, és "személyre szabni" a saját (belső) világod, hogy az egy igazán Neked való, az örömöd tápláló hely legyen! 

Csatlakozási határidő early bird jelentkezéssel: 11.29. (péntek, 20 óra); teljes áron: 12.13. (péntek, 18 óra).

(B) ÉLETHIVATÁS – 2 hét, hogy tisztába jöjj élethivatásoddal, és megtedd a következő lépéseid - 2024. 12.14-27.

Mire vagy hívatva belülről, a Lelked által és hogyan valósíthatod meg azt? Fedezd fel, tisztázd le magadban, hogy méltón zárd az évet és 2025-re egy új minőségbe érj: megerősödve, tettre készen és könnyedén!

A kurzus 14, napról napra végigvezető gyakorlatával és két új bónuszanyaggal támogatlak, hogy teremtő-kreatív energiáid "le is tudd földelni", azaz meg is valósítsd, amit igazán szeretnél!

Csatlakozási határidő early bird jelentkezéssel: 11.29. (péntek, 20 óra); teljes áron: 12.13. (péntek, 18 óra).

 

2025

01 Január



(A) FELSZABADÍTÓ 4 hét, hogy flow-ba kerülj és újraélesztve íráskészséged, alkotóerőd – 2025. 01.14. – 02. 10.

A kurzusok névadója afféle "alfa és omega": teljesen kezdő / újrakezdő stádiumban épp úgy ajánlom, mint tapasztaltabb íróknak, akik nyitottak az új nézőpontokra és általában véve a fejlődésre. Önismereti szándékkal és az írói kiteljesedés igényével egyaránt jöhetsz!

E négy hét segíti az alkotással kapcsolatos gátlások elengedését, az íráskészség újraélesztését és a szabad áramlás, a flow megélését. Különleges írásgyakorlatokat, írástechnikai eszközöket, meditációs és kreatív írás hanganyagot is adok, és konstruktív írásvéleményezéssel támogatlak, ha igényled. Mindhárom irodalmi műnemben kalandozunk és számos műfajt kipróbálunk!
Csatlakozási határidő early bird jelentkezéssel: 12.30. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 01.13. (hétfő, 18 óra).

(B) JÖVŐ-TEREMTŐ – 2 hét, hogy teremtsd a legmagasabb lehetőségeid szerinti életet - 2025. 01.14-27.

Ahogyan a művészetben, úgy az életben: mi fogjuk a tollunkat és teremtjük a valóságunkat! Ráéreztél már ennek a nagyszerűségére és csodájára? És a könnyűségére? ;)
Gyere és tapasztald meg, milyen az írás eszközével új módon felfedezni magad, feltárni valódi vágyaid, és belső vezetésed követve továbblépni egy olyan életbe, mellyel teljes összhangot érzel!

A jelen pillanat tiszta lapja a Tied – a Felszabadító Kreatív írás önismereti kurzusán segítek, hogy ezt meglásd, s hogy oly’ módon alakítsd már a jelened tapasztalatát is (!), és olyannak teremtsd a jövődet, hogy azzal kapcsolatban valódi, Lélekből fakadó elégedettséget érezz!

Napról napra, lépésről lépésre, a Teljesség igényével! 14 sosem látott, komplex írásgyakorlat vezet és egyéni konzultációs lehetőség támogat, hogy minden életterületeden otthon érezd magad, és a számodra legboldogabb, legszabadabb életet élhesd!
Csatlakozási határidő early bird jelentkezéssel: 12.30. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 01. 13. (hétfő, 18 óra).

 

02 Február


(A) TÖRTÉNETEK Erős prózaíró alapok könnyedén! – 2025. 02.14. – 03.13.

Prózaírás az alapoktól! Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).

Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 01.30. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 02.13. (csütörtök, 18 óra). 


(B) LÉLEK-ÓRA VERSÍRÓ KURZUS 3 hét érzelmi jóllétedért és költői fejlődésedért– 2025. 02.14. – 03.06.

3 hét a költészet szerelmeseinek - önmagunk mélyebb elfogadásért és megértéséért, és az örömteli, szabad önkifejezésért.

A kurzus erős verstani alapokat ad, teljesen kezdő szintről is elvégezhető, de komolyabb mesterségbeli fogásokat is elsajátíthatsz vele, sőt kísérletezésre is inspirál. Prózaíróknak is ajánlom, mert a lírai oldalatok fejlesztésével igen sokat nyerhettek, s úgy alakítottam ki, hogy azok is élvezhessék, akik "csak" az önismeretbeli fejlődés szándékával jönnek, nem akarnak feltétlenül íróvá-költővé lenni.
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 01.30. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 02.13. (csütörtök, 18 óra). 


 ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ LEHETŐSÉG



(R) REGÉNYÍRÁS - 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed

Öt modul és (akár) öt hét a "nagy ugráshoz - hogy megírd a regényed!

Elmélet és 25 komplex gyakorlat egységben. Sorvezető és dobbantó újra a régi áron! 

Mindig MOST van a legjobb pillanat, hogy belevágj! ;)
>> További részletek és jelentkezés!


Ha kérdésed merül fel, keress bátran e-mailben, de a Gyakori kérdések menüpontot 
is kukkantsd meg előtte!  

Az őszi-téli szezonban is szeretettel látlak a Felszabadító Kreatív írás online kurzusokon! 

N'alika 

A tanfolyamokról itt olvashatsz, rólam pedig itt.  Tartalmas hírlevelemre itt iratkozhatsz fel.  


2024. augusztus 10., szombat

Vers: VALÓSÁG

Ha elfogadod,
hogy már most tökéletes,
feltárja magát.


Jártamban-keltemben, egy nyári reggelen. :)

2024. augusztus 8., csütörtök

Vers: ÁRTATLANSÁG

Ha átöleled
összes tapasztalásod,
békét teremtesz.



**

Meg voltam győződve róla, hogy ez a haiku szerepel a Csendvirágok kötetben. De ha nem, hát nem. Most itt a helye. :)